Maratona di Roma 42.2 km


Arrangement inclusief gegarandeerd startbewijs

Algemene informatie
Rome, de hoofdstad van Italië, is volgens de mythe gesticht door de gebroeders Romulus en Remus. Merkwaardig is dat deze broers samen zijn opgevoed door een wolf. Aangezien dit een mythe is, zullen we nooit achter de exacte waarheid komen van het ontstaan van Rome. Wat we wel weten is dat Rome zich, sinds het ontstaan van de stad, heeft ontwikkeld tot een prachtige stad, waar veel bezienswaardigheden te zien zijn. Veel van deze bezienswaardigheden stammen nog af van de tijd van de Romeinen, zoals: het Colosseum,   het Forum Romanum en het Pantheon. Dit is nog maar een kleine greep uit het totale bezienswaardigheden-pakket dat Rome te bieden heeft. Rome is eigenlijk gewoon een groot openlucht museum, wat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Een jaarlijkse activiteit in Rome is de ‘Maratona di Roma, de Marathon van Rome. Met ruim 10.000 finishers behoort de marathon van Rome tot de grotere marathons van de wereld. Wilt u ook tot deze groep finishers behoren en een mooie tijd neerzetten? Meld u dan bij ons aan voor deze prachtige ervaring in Rome.

Inschrijving marathon van Rome
Loopreizen.be biedt een arrangement aan voor zowel de deelnemer van de marathon, als voor de toeschouwer. De twee arrangementen verschillen van prijs, maar bij beide zijn vlucht en overnachting inbegrepen. Zowel deelnemer, als supporter kunnen de marathon in Rome bijwonen. Wilt u een levende legende worden door de marathon van Rome te lopen of te aanschouwen? Bekijk dan snel onze arrangementen. Niet alleen garanderen wij een startbewijs voor de marathon, wij zorgen ervoor dat u een uitstekend verblijf heeft voor u en uw supporters. Wacht niet tot het laatste moment, deze marathon vereist een medisch attest.
 

LET OP:  Voor Rome is een medische verklaring nodig. Deze dient door de huisarts ondertekend te worden. Er moet o.a. akkoord worden gegeven voor allerlei medische checks. Zonder medisch attest is deelname niet mogelijk.

Klik hier voor het formulier

Arrangement Details

Ook vluchten vanuit Amsterdam of Düsseldorf mogelijk, prijs op aanvraag

Langer verblijf ook mogelijk

Dag 1: U vertrekt op vrijdag 05-04-2019
Vlucht Brussel-Rome met SN Brussels (07.30-09:25) en op eigen gelegenheid naar hotel Best Western Globus.

Dag 2: zaterdag 06-04-2019
De stad is rijk aan cultuur en op deze dag kunt u bijvoorbeeld naar het Collosseum, Forum Romanum of het Pantheon. Tevens dient u op deze dag uw startnummer voor de marathon op te halen.

Dag 3: zondag 07-04-2019
is het eindelijk zo ver, de marathon staat op het programma! Om 08:40 uur wordt het startschot gegeven, vlakbij het Colosseum. De finish is ook op de plek waar de start van de marathon plaats vond. De rest van de dag kan ingevuld worden naar eigen inzicht.

Dag 4: U vertrekt op maandag 08-04-2019
Op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor de vlucht Rome-Brussel (21:20-23:25).

Heeft u deze marathon al eens gelopen en wilt u graag deze ervaring met ons en alle andere lopers delen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Het meest pakkende ervaringsverhaal krijgt korting op zijn of haar volgende marathonreis.

Warming up

Prijs

Prijs per supporter: voor nu op aanvraag
Prijs per deelnemer: voor nu op aanvraag

Wat is er incl / excl in het arrangement?

Inclusief:
* Retourvlucht Brussel-Rome met SN Brussels.
* Alle luchthavenbelastingen.
* 10 kg handbage
* 3 hotelovernachtingen in hotel Best Western Globus (****).
* Dagelijks ontbijtbuffet.
* Startbewijs (bij deelnemer).

Exclusief:
* Verzekeringen.
* Eenmalig 2,50 calamiteitenfonds.

Voor Rome is een medische verklaring nodig. Deze moet door de huisarts ondertekent worden. Er moet o.a. akkoord worden gegeven voor allerlei medische checks.

Klik hier voor het formulier

Zonder medisch attest is deelname niet mogelijk.

Evenement details

Startdatum 07 april 2019
Starttijd 09:00:00
Start Via dei Fiore Imperiale
Finish Via dei Fiore Imperiae
Tijdslimiet 07:00:00
Tijdsregistratie via een ChampionChip
Max. deelnemers geen maximum
Highlights Forum Romanum, Sint Pieter, Trevifontein. Eigenlijk is de hele marathon 1 groot hoogtepunt.
Weersomstandigheden De weersomstandigheden zijn gunstig, gemiddeld is het overdag rond de 13 graden.
Verzorging Om de paar kilometer zijn er stands met water, sponsen, sportdrank. Ook zijn er voldoende toiletten en medisch personeel aanwezig.
Herinnering Iedere finisher ontvangt een medaille en een certificaat.
Marathon-expo Palazzo di Congressi is geopend op de 2 dagen voor de marathon.
Pastaparty Tegen een bedrag van € 10,- kunt u naar de afterparty van deze marathon. De afterparty is een leuke aangelegenheid om kennis te maken met andere lopers en na te genieten van de marathon. De afterparty wordt georganiseerd in: Gilda bar Via Mario Dè Fiori, 97 00187 Roma

Verblijf

  • Maratona di Roma accomodatie foto 1
    • Maratona di Roma accomodatie foto 1 groot
  • Maratona di Roma accomodatie foto 2
    • Maratona di Roma accomodatie foto 2 groot
  • Maratona di Roma accomodatie foto 3
    • Maratona di Roma accomodatie foto 3 groot

Best Western Globus (***)

Hotel Globus ligt in de universiteitswijk La Sapienza in Rome, op slechts 2 metrohaltes van het treinstation Termini. Het hotel biedt een fantastische service, gratis WiFi en een uitgebreid ontbijtbuffet.

De moderne kamers zijn allemaal voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv met satellietzenders en een eigen badkamer met een haardroger. Ook zijn er voor kinderen speelgoed, dvd's en een PlayStation 2 beschikbaar.

Best Western Hotel Globus heeft een buffetrestaurant, dat van maandag tot en met vrijdag geopend is voor de lunch. Ook heeft het hotel een modern businesscentrum met een printer. De medewerkers kunnen een plek in de parkeergarage regelen en informatie over de omgeving verstrekken. U krijgt korting bij een plaatselijk fitnesscentrum en een schoonheidssalon.

Dankzij de uitstekende metro- en busverbindingen kunt u eenvoudig naar alle delen van Rome reizen. Het Colosseum ligt op 4 metrohaltes van het hotel en in de omliggende wijk San Lorenzo bevinden zich tal van restaurants, cafés en pubs.

Hey!

Let op!

De inschrijving sluit op 07 maart 2019